Költsègek kiszàmitàsa
mindennap 8:00-tól-20:00-ig
gépi vakolás, gépi festés
mindennap 8:00-tól-20:00-ig

Legjobbak vagyunk a szakmában

Cégünk magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt a falak, mennyezetek, homlokzatok gépi vakolása terén, s mindezt a lehető legrövidebb időn belül. Minden csapatunk rendelkezik a kellő képesítéssel és csakis korszerű gépekkel végzik a felületkezelést. A vakolási munkákra 3 év garanciát is vállalunk. Budapesten és egész Magyarországon dolgozunk.

A weboldalunkon megtekinthetik a különböző vakolási munkálatainkra vonatkozó aktuális árainkat. Csakis a pozitív eredményekre összpontosítunk, óvjuk kiérdemelt jó hírnevünket. Az előre rögzített költségvetésen túl nem igényelünk semmiféle pótlólagos kifizetést.


MILYEN LÉTESÍTMÉNYEKEN DOLGOZUNK

Lakásokba és családi házakban
Olyan helyiségekben dolgozunk, amelyek alapterülete legalább 25 m2. Szinte egész évben dolgozunk, függetlenül az időjárástól, hőmérséklettől.
A vakolatok csoportosítása:
Gipszvakolat glettelés alá
Gipszvakolat tapéta alá
A falak gyors száradását – speciális felszereléssel – elősegítő vakolat


Ipari helyiségekben
Preferáljuk az olyan helyiségeket, amelyek alapterülete legalább 100 m2. Szinte egész évben dolgozunk, függetlenül a hőmérséklettől és az időjárástól.
A vakolatok csoportosítása:
Gipszes vakolat
Gementvakolat
A falak gyors száradását – speciális felszereléssel – elősegítő vakolat


MIT TARTALMAZ A GÉPI VAKOLAT ÁRA?

Szakemberünk ingyenes kiutazása a helyszínre, felmérés, munkálatok árának a kiszámítása.
Kiváló minőségű anyagok KNAUF MP-75, KREISEL (továbbá: alapozók, vakolatok, hálók, fóliák, vakolóprofilok, vezetősínek, sarokvakoló profilok stb.)
Sarokvakoló profilok, vezetősínek és más kellékek beállítása, az ablakok, ajtók védelme, leragasztása, alapozás, a vakolat felvitele, végül a munkahely kitakarítása.
Magasan képzett szakemberek munkája a létesítményen
A legjobb professzionális eszközök, gépek – PFT, BOSCH, MAKITA, HILTI stb. – használata.
Anyagok szállítása a helyszínre


A GÉPI VAKOLÁS FŐ ELŐNYEI

Gyorsaság A kézi vakoláshoz viszonyítva a munka termelékenysége háromszorosára nő. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gépi vakolat berendezése gyorsan és nagy mennyiségben képes keverni és bármilyen magasságba felvinni a kész anyagot. Például: egy gépi felszerelést használó csapat (4 fő) 125 négyzetmétert be tud vakolni naponta, míg egy hagyományos kézi szerszámokat használó csapat csupán 40 négyzetmétert.
Gazdaságosság A falak gépesített vakolása 40-50% - kal csökkentheti a költségeket. Mindenekelőtt csökkennek az emberi, kézi munkaerő-költségek, mivel kevesebb munkavállalóra van szükség. Másodszor: a levegővel való telítésének megfelelő technológiai megoldásával növekszik a felvitt anyag térfogata, s ezzel a felhasznált anyagok, keverékek mennyisége is jelentősen csökken. Méghozzá a gépi vakolathoz szükséges – eredendően, felhasználás előtt még száraz – keverékek árai is egy jelentősen olcsóbbak.
Minőség A vakolt felületekre bel térben pár nap elteltével már lehet ragasztani a tapétát.
Megbízhatóság A felhasznált vakolóhabarcs adhéziós kötésének, tapadó képességének javításával érhető el. Ez növeli a kialakított felület szilárdságát és ellenállását a mechanikai igénybevételnek.


Az együttműködés folyamata

Telefonos
egyeztetés
Ingyenes
felmérés
Tervek
áttanulmányozása
Szakaszos
fizetés
Munkaterület
átvétel
A munkálatok befejeztével a
munkaterület teljes takarítása, rendbetétele.
A munkaterület átadása a
megrendelőnek, garanciális nyilatkozatok átadása

Gépi vakolás technológiája

A modern építtetők, építők, beruházók a belső terek felületképzésében előnyben részesítik az új technológiákat és technikákat. Olyan berendezéseket és technikai eszközöket alkalmaznak, amelyek lehetővé teszik a kiváló minőség biztosítását, tökéletesen sík, felületeket hoznak létre, amelyre nemcsak a megfelelő, reprezentatív esztétikai színvonal, hanem a tartósság és a szilárdság is jellemző.

A cégünk szakemberei által végzett gépi vakolat lehetővé teszi e célok teljes megvalósítását.

A falak gépi vakolása – sok minden más mellett – egy speciális gipszkeverék használatát (is) jelenti, amely egyenletesen terül el az alapon, és sokkal kevésbé munkaigényes, mint egy hasonló művelet hagyományos kézi eszközökkel.


Jellemzők és fontosabb szakaszok

A gépi vakolást legfontosabb technológiai követelményeinek figyelembevételével végzik. Ami a megfelelő kiinduló referenciaértékek megállapítását igényli, amelyekhez – egyebek mellett – speciális vakolóprofilokat, vakolósíneket, vezetősíneket használnak. A leggyakrabban használt anyag, vakolóhabarcs, a KNAUF gépi vakolóanyag, amely igen népszerű az építőipari piacon.

A következő lépés a falak megmunkálása és a szárított réteg dörzsölése, simítása. A gépi vakolás során a gyárilag előkevert szárazhabarcs a kiinduló anyag, amit a vakológép keverőtartályba öntenek. A berendezés speciális lehetőségeinek köszönhetően a keverék pontosan adagolva van, ami lehetővé teszi az egyenletesség elérését, amely kulcsfontosságú szerepet játszik majd a felület egyenletességében, minőségében. Nem kevésbé fontos anyagok, az idő és az erőráfordítások megtakarításának tényezője sem. A szükséges jellemzőkkel rendelkező vakolóhabarcs – több más tényező mellett – a gyárilag előkevert szárazhabarcs egyenletes „vízbe” adagolásával jön létre.

A gépi gipszvakolat egy bizonyos konzisztenciájú, oldat „falra vitelével” jön létre, amihez szükség van viszonylag nagy nyomásra, amit egy speciális berendezés hoz létre. Egy ilyen produktív módszer eredményeként jó tapadás, kötés érhető el a megmunkálandó felület és a felvitt anyag között. Nagyon tartós réteg jön létre, amely időtlen időkig kitart repedés nélkül, és nem okoz felesleges gondokat a tulajdonosoknak. Erre az alapra biztonságosan lehet tapétát ragasztani, vagy alkalmazni a kivitelezés bármely más kézenfekvő befejező módszerét.


Az új módszer és előnyei

Ha érdeklik a négyzetméterárak, a költségek, akkor fel lehet venni a kapcsolatot a vállalat menedzserével, aki kiszámítja a munkálatok költségeit, figyelembe véve a költségvetésben előírt összes eszköz használatát, a megmunkálandó területet és egyéb tényezőket.

A vakolás e módszerének preferálásával csökkentheti az építkezés, felújítás költségeit.

A technológiailag megfelelő száraz keverékek alkalmazásával lehetőség adódik a beszerzési költségek, anyagköltségek csökkentésére.

A falak gépi gipszvakolata tagadhatatlanul felülmúlja a hagyományos kézi módszereket cement és homok alkalmazásával. Vagyis mindenféleképpen ez a korszerű technológia jelenti a legjobb alternatívát a hagyományos módszerekkel szemben, amelyek nem teszik lehetővé a kellően szilárd tapadást és a felvitt réteg igazán egyenlő terítését, eloszlását. A vakoló berendezések működésének eredményeképpen abszolút egyenlő felületek alakíthatók, amelyek készek a tapéta a festés alá.

A falak professzionális gépi gipszvakolása a technológiai folyamat minden aspektusának, követelményének szigorú betartását feltételezi. Cégünk mesterei következetesen betartják az összes követelményt, garantálva a teljesen síkfelületeket. Modern, innovatív berendezések, szerszámok és anyagok – például a Knauf MP 75 gyárilag előkevert szárazhabarcs stb. – állnak a rendelkezésünkre, amelyek garantálják az elvárt minőségi mutatókat.

A módszer előnyei:

 • Nagy területek kiváló minőségű feldolgozásának a lehetősége;
 • Nagy felületek gyors megmunkálása;
 • Tökéletesen sima felületek elérése;
 • Az alkalmazás lehetősége bármilyen alapra;
 • Az anyagok jó tapadásának biztosítása;
 • A kialakított réteg tartóssága.
 • A rendszer 230 V feszültségről működik, ami lehetővé teszi a táplálást egy egyszerű konnektorból is.

A technológia folyamat és összetevőinek jellemzői

A gépi vakolathoz Budapesten – miként másutt is – magától értetődően bizonyos mennyiségű keverékre van szükség. Jelen számítás tíz milliméternyi vastagságú réteg egy négyzetméterére vonatkozik. Egy csomag Knauf MP 75 körülbelül három négyzetméternyi vakolathoz elegendő. A Knauf MP 75 gyárilag előkevert szárazhabarcs 30 kilogrammos papírzsákokba csomagolva van forgalomba.

Az alap megfelelő előkészítése érdekében gondosan meg kell tisztítani a megmunkálandó felületek. Mindezeken túl az alapfelületnek – amelyen további műveleteket hajtanak végre – szükségszerűen több kritériumnak is meg kell felelnie. A tisztításon túl szárításra is szükség van. Bármilyen minimális szennyeződés – például kenőanyagok maradványai, por – eltávolítandó.

Az alapfelület hőmérsékletének legalább plusz öt Celsius-foknak kell lennie. Természetszerűleg kiküszöbölendő, nivellálandó bármilyen dudor, kiemelkedés, egyenetlenség. Tekintettel kell lenni a fémelemekre, amelyeket védeni kell a korróziótól.

Különös figyelmet kell, fordítanak a magas a nedvszívó képességű felületekre. Ez elsősorban a különféle technológiával készült téglákra, gázbeton falszerkezetekre vonatkozik. A professzionális feldolgozás technológiája az alapozás műveletét is magába foglalja. Mindehhez jó minőségű, korszerű eszközöket és kiegészítőket – ecseteket, hengereket, porlasztókat, permetezőket stb. –használnak. A habarcs tapadása, egyenletessége, tartóssága szempontjából is az alapozás minősége nagy kihatással van a teljes művelet minőségi szintjére.

A megfelelő alapozó használata megelőzi a problémákat, biztosítja a jó tapadást. Az alapozó felhordása után el kell telni egy bizonyos időnek, amely alatt az anyag megszárad. Ebben az időszakban különösen fontos megakadályozni, hogy bármilyen szennyeződés, por kerüljön a vakolt felületre.

A falak gépi vakolásának költsége magában foglalja az alapozási munkálatoknál felhasznált anyagok, fogyóeszközök árát is.

A megvalósítás rendje

A falak gépi vakolása során az árakat minden konkrét estben az adott nüánszok, egyedi feltételek, elvárások – például: a megrendelés teljesítésének gyorsasága – alapján határozzák meg. A munka megkezdése előtt az előírásoknak megfelelően előkészítik a munkaállomást, a gépeket. A gyárilag előkevert szárazhabarcs egy speciális tartályba kerül. A vízfogyasztást a technológiai követelmények szigorú betartásával kell beállítani.

A bekevert habarcsot a gondosan előkészített falfelületre szórják, s e munkafolyamat során is szükségszerűen betartják a szabályokat, amelyek megvalósítása biztosítja a magas minőséget.

A szórópisztolyt a kezelendő felülettel merőlegesen kell tartani. A fal és a fúvóka közötti távolság harminc centiméter.

Rendkívül fontos mutató a réteg vastagsága, amelyet különböző irányokba és a kívánt magasságba mozgatott pisztoly segítségével lehet szabályozni. A mozgás sebessége közvetlenül befolyásolja a rétegvastagságot, minél lassabb, annál vastagabb a vakolt felület, és fordítva: gyorsítása csökkenti a rétegvastagságot.

A felhordási folyamat balról és fentről lefelé történik. A befogott részterületek szélessége hetven centiméter. A pisztoly helyes kezelése biztosítja a szükséges egyenletességet.
A művelet az ablakokkal szemben lévő oldalról indul.
A vakolósínek nélküli munka során – a lehetséges eltérések, szintkülönbségek kiderítése érdekében – zsinórokat és sablonokat, nagy fém egyengető lécet használnak. Ha e kontroll eredményeként szabálytalanságok, mélyedések mutatkoznak, azokat további oldatréteggel töltik fel. Ezt harminc percen belül el kell végezni.

A sarkokban észrevehető egyenetlenségeket egy speciális eszközzel küszöbölik ki.
A teljes száradás után van lehetőség van a következő műveletre.

Amikor a megmunkálandó felületet a további műveletekhez, festéshez vagy tapétázáshoz készítik elő, akkor azt enyhén vízzel megnedvesítik, bedörzsölik, glettelik, hogy tökéletes sima felület jöjjön létre. A technológia által megkövetelt eljárásokat követően egy sima matt felületet kapunk. Ha kell, rozsdamentes glettvassal, lepkével készülhetnek az utolsó simítások.

Mindezek eredményeként egy sima felületet kapunk, amelyre – például – tapétát lehet ragasztani. A tükör hatású felületig körülbelül egy napot kell várni. Bizonyos esetekben elegendő öt-hat órát várni. A vakolatot ismét enyhén meg kell nedvesíteni és tökéletesen kisimítani. A gyors száradás érdekében gondoskodni kell a jó szellőzésről.

Vakolás géppel

Ha kapcsolatba lép cégünkkel, megismerkedhet a szolgáltatásaink teljes skálájával. Használja a „Gépi vakolás”, „Felmérés igénylése” opciókat weboldalunkon. Mivel rendelkezésére állnak az elérhetőségek cégünk kapcsolattartóival, felveheti a kapcsolatot a menedzserrel, aki elvégzi az összes szükséges számításokat és részletes tájékoztatást ad szolgáltatásainkról. Csapatunk speciális vakolóállomás használatára szakosodott, bármilyen bonyolult munkát elvégez az ügyféllel egyeztetett határidőn belül. Erőfeszítéseinknek köszönhetően a javítás nem lesz hosszú és kimerítő, a tapasztalt szakemberek mindent jó minőséggel, gyorsan elvégeznek.

A korszerű megoldások, amelyeket különböző létesítményekben alkalmazunk, lehetővé teszik:

 • A sokkal gyorsabb munkavégzést;
 • A vakoláshoz használt anyagok, költségek megtakarítását;
 • A kézi vakoláshoz viszonyított jobb minőséget.

A szükséges anyagi-műszaki bázissal, a munkához használt megfelelő felszereléssel rendelkezünk. A gipszvakolat rendkívül tartós, ami rendkívül fontos a faldekorációs folyamatban. A gyárilag előkevert szárazhabarcs kiváló minőségű és környezetbarát. A gipszvakolat egyik jellemző tulajdonsága az alacsony hővezető képesség. A gipszbázisú réteg – optimális hőszigetelő.

A gipszvakolási technológiák alkalmazása nem igényel glettelést, amelyet általában a tapéta alá dolgoznak be. A gépi technológia ideális felületet biztosít a festés alá és más dekorációs megoldások estében is. E tényező idő- és anyagköltség-megtakarítás szempontjából is nagy jelentőséggel bír.A gépi gipszvakolat preferálásával kiváló minőséget, jó eredményeket lehet elérni. A Szakemberünk a helyszínen végzett számításokkal pontosan meghatározza a szükséges anyagmennyiséget. A beütemezett munkálatok teljes körének abszolválását követően eltávolítjuk az építési hulladékot, minden művelet után takarítást végzünk.

A gépi vakolás – miként szerte a világban – Budapesten is nagy népszerűségre tett szert. A főváros lakói és a vállalkozók is mind gyakrabban választják az olyan korszerű technológiákat, amelyek biztosítják számukra az elvégzett munkálatok magas hatékonyságát és termelékenységét. Többnyire csak környezetbarát anyagokat használunk – gipszet és perlitet. Immár közismert tény, hogy ez a vakolási módszer rendkívül kedvező környezetet és különleges mikroklímát teremt a helyiségek belső terében, ami pozitív hatással van az emberek egészségére. Oldódik az a probléma, amely keseríti a lakások és házak sok tulajdonosának az életét – a túlzott páratartalom vagy éppen ellenkezőleg: a túlszáraz levegő. Szükség esetén a vakolat nedvességet ad vissza.

Miután megvan a kellő bizonyosság, a döntés a vakolási technikára vonatkozóan, vegye fel a kapcsolatot cégünkkel, s nemcsak kompetens választ kap minden felmerülő kérdésére, hanem optimális – és ami a legfontosabb: költségkímélő – alternatívát, ajánlatot a teljes munkasorozat elvégzéséhez.


Cégünk szolgáltatásai szakszerűek és költségkímélőek

Speciális csúcstechnikai berendezések használatával számos előnyt garantálunk, többek között:

 • Tökéletesen egyenletes, sima felületeket;
 • A teljes munka költségeinek felére csökkentését;
 • A munkafolyamatok idejének mintegy ötszörös csökkentését.

Teljes mértékben kiküszöböljük a mikro repedések és bármely olyan deformációk kockázatát, amelyek egyébként elkerülhetetlenek a szóban forgó műveletek végrehajtásának hagyományos módszere esetén. Ilyen felületeken elvégezhető valamennyi további betervezett munka egy eredeti belső tér kialakítása érdekében. Példának okáért: csavarszegek, nagyszilárdságú rögzítések, dübelek bedolgozása, szegek beverése stb. Tökéletesen alkalmazzuk azokat a technológiákat, amelyek kapcsolatosak a gyárilag előkevert szárazhabarcsok felhasználásával, amelyek könnyen felvihetők minden ismert felületre. Ezek a keverékek szagtalanok és teljesen biztonságosak. Megfelelnek a higiéniai kritériumoknak, nem okoznak allergiát, lehetővé teszik, hogy a falak lélegezzenek. Meleg falakat hozunk létre, amelyek hangulatossá és kellemessé teszik a helyiségeket. A falakon keresztüli hő veszteség jelentős csökkentése – kétségtelen és rendkívül releváns előnye e technológiának. A létesítmény, amelynek kivitelezése során innovatív módszereket alkalmaznak, a leghidegebb évszakban is tartja a meleget. Az elfogadható árak, a munka gyorsasága – ezek mind-mind nyilvánvaló érvek együttműködésünk mellett. Cégünk gépesítette a legmunkaigényesebb folyamatokat, ami – lehetőleg minimális anyag-, pénz- és időköltség mellett – lehetővé tette a magas teljesítménymutatók elérését.


Az Ön értékelése és visszajelzése nagyon fontos számunkra!
Rendelje meg művezetőnktől az ingyenes helyszíni felmérését.
30 perc múlva részletes árajánlatot kap!
Ingyenes konzultáció

Személyes adatait bizalmasan kezeljük.