Költsègek kiszàmitàsa
mindennap 8:00-tól-20:00-ig
gépi vakolás, gépi festés
mindennap 8:00-tól-20:00-ig
Megrendelői visszajelzések:
Szalai Anasztázia
Budapest

Vakolást rendeltünk férjemmel a srácoktól a VII. kerületi kis lakásunkban. Tisztességesen felszámoltak 216 négyzetmétert, ami azért érdekes, mert mindenki előttük legalább 30 négyzetméterrel többet számolt. Mindent munkát lelkiismeretesen és jól elvégeztek. Vakolás után még a festést is. Nagyon örülünk, hogy megúsztuk ilyen költségekkel ezeket a renoválási munkákat. Nagy elégedettséggel konstatáltuk, hogy jól döntöttünk, amikor a vakoláshoz ezt a kivitelezőt választottuk! Sok szerencsét, srácok!

Nagy Krisztián
Budapest

Budapesti lakásomat renoválták. Nekem nagyon tetszet. Tempósan dolgoztak, felesleges huzavona nélkül. Két srác jött előzetes felmérésre, mindent világosan és érthetően elmagyaráztak nekem, gyorsan felmérték a dolgokat és már 2 nap múlva nekiláttak a munkának. És a legjobb, hogy mindent idejében elvégeztek, ahogy ígérték! Nagy köszönet Önöknek! Mindenkinek ajánlom!

Erdős Dominik
Budapest

Mindenkinek ajánlom ezt a csapatot. És nem csak én, hanem ismerőseim, akik igénybe vették e cég szolgáltatásait. Mindenki elégedett, a padló ideális, a lehető legrövidebb idő belül megcsinálták, és az ár is méltányos.

*a 2020-ban végzett független felmérés eredményeképpen…
Mi a gépi vakolás? Cement- és gipszhabarcs

Blog


A gipszhabarcs tulajdonságai és előnyei a gépi vakolás esetén. Az anyag felvitelének megfelelő technológiája. Melyek a cement alapú vakolat tulajdonságai és előnyei?

Manapság a modern építőipari piac meglehetősen gyorsan fejlődik, újabb és újabb anyagokkal, keverékekkel, adalékokkal segítve a kivitelezők munkáját. Az építőipari fejlődés folyamatában igazi áttörést jelentett a gépi vakolás. A kívülálló mégis felveti: mi egyáltalán a gépi vakolás? E technológia két lényeges előnye a gyorsaság, termelékenység és a jó minőség. Ennek révén viszonylag rövid idő a munka nagy volumene végezhető el.

A gépi vakolást Európában találták fel. A felhasználandó anyag keveréke, receptúrája, többnyire a gipszre és a különféle adalékanyagokra épül. A szakértők gyakran hívják fel a figyelmet, hogy a vakolás, glettelés, festés fázisában jelentős a kézi munka aránya is.
A gépi vakolás tulajdonképpen a megfelelő keverék kidolgozásának és mechanikus, gépi felvitelének a technológiája.

A gipszvakolat jellemzői

A belső falak felületének végleges kidolgozása előtt helyesen kell megválasztania a vakolás anyagát. Felmerül a kérdés, hogy mi is tulajdonképpen a gipszvakolat? A gipszvakolat egy speciális keverék, amely lehetővé teszi a felület megfelelő előkészítését a festéshez. E folyamat eredményeképpen tökéletesen sima felületet kapunk. Ennek okán is ez egy kitűnő, megfelelő alternatíva a festés előtt. A gipszvakolatot széleskörűen használják lakó- és irodahelyiségek és más rendeltetésű létesítmények belső felületének kialakítására.
A fő cél természetese az eredeti falazóanyag bármilyen felületi egyenetlenségének „kiegyenlítése”, a tökéletes sima felület létrehozása. A dekoratív elemek, felületek kialakítására is javasolják e technológiát a szakemberek.

A gipszvakolat gyűjtőfogalom – rendeltetésétől függően – különféle típusokra osztódik. Ezek funkcionálisan, jellemzőik szerint is különböznek egymástól. Kiváló lehetőség ez – például – a betonfelületek festés előtti előkészítéséhez. A felhasznált keverék alapja ebben az esetben is a gipsz. Mindezek révén – sok minden más mellett – jól szabályozható, beállítható a nedvesség aránya is.

A hagyományos technológiákat, módszereket felváltva manapság a gipszvakolatot mind szélesebb körben használják a belsőépítészetben. Alkalmazásával a felület maximálisan sima, egyenletes lesz, minimális, optimális az anyagfelhasználás, ami megtakarítást eredményez. Az ezzel az anyaggal, módszerrel kialakított felület nem igényel különösebb glettelést. Az utolsó szakasz különféle technológiák alkalmazását is lehetővé teszi.

A megfelelő anyagok kiválasztásakor, beszerzésekor felmerül a kérdés, hogyan lehet a falakat gipszvakolattal megfelelően vakolni? Az anyag felvitele kézi munkával és mechanikusan is elvégezhető. Az elvégzendő munka volumenétől függően ajánlatos a speciális szakmai eszközük használata. Ezt többnyire felkészült szakemberek végzik, akik gazdag tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen. Ha nincs szakmai ismeret, akkor jobb a kézi módszer. Keverék vásárlásakor figyelni kell arra, hogy az eredetileg melyik technológia módszerre rendeltetett. A piacon vannak olyan univerzális megoldások, amelyek mindkét módszerrel alkalmazhatók.

A gipsz- és a cementvakolat megkülönböztető jellegzetes tulajdonságai

Az utóbbi időben a cementvakolatok összetétele is jelentősen megváltozott. Korábban az oldat előállításához a cementet keverték mésszel, homokkal. De most számos új módosítás jelent meg, amelyek biztosítják az olyan tulajdonságokat, mint a magas plaszticitás, a nedvességtől való védelem, a jó tapadás. A cementvakolat felhordható beton és tégla felületekre is . A munka megkezdése előtt a vakolandó felületet meg kell tisztítani a portól és a szennyeződésektől. Ezután a felületet alapozni kell. A cement alapú vakolat felhasználható belső és külső festés előtti dekorációs munkálatokhoz is.

Fő rendeltetése:

  • A falak felületének kiigazítása, kiegyenlítése.
  • A magas páratartalmú helyiségek felületeinek festés, burkolás előtti megmunkálása. Például: fürdőszobák.
  • Fűtetlen helyiségek felületeinek kidolgozása.
  • Felületkezelés olyan helyiségekben, ahol nagy védettséget kell biztosítani a jelentős hőmérsékletingadozások ellen.

A gipszvakolat megkülönböztető jellemzője, hogy a habarcsot száraz keverékből készítik. A kompozíció alapja a gipsz és más lágyító, plaszticitást biztosító anyag, anyagok. Homogén habarcs előállításához vízzel oldják a száraz keveréket. A gipszvakolat kézzel vagy mechanikusan is felvihető. Egy réteg felvitele máris egy tökéletesen sima felület létrehozását teszi lehetővé. Főként ilyen esetekben használják:

  • a helyiségek belső felületeinek megmunkálása;
  • a felületek előkészítése festéshez vagy tapétázáshoz.

A gipszvakolat nem használható külső felületkezelő munkálatokhoz. Továbbá: a szakértők nem javasolják a magas páratartalmú helyiségekben történő alkalmazást. Ha van választási lehetőség a gipsz- és cementvakolat között, akkor figyelembe kell venni ezeket a sajátosságokat. Mindkét összetételű vakolóanyagnak megvannak a maga előnyei.

A cementvakolat fő előnyeire a következő tulajdonságok jellemzőek:

  • 1. Magas szilárdság. E tekintetben a cementvakolaté a vezető szerep. Ha a megmunkálandó felületnek kivételes, tartós megbízhatóságot és szilárdságot kell biztosítani, akkor a megmunkálásnak ezt a módszerét, anyagát kell preferálni. Ilyen megközelítéssel elkerülhető a felesleges renoválás, nagyjavítás.
  • 2. Jó tapadókészség és védelem a magas nedvességtartalom ellen. A habarcs tartalmazza az összes szükséges elemet, amelyek biztosítják a megfelelő tapadást.
  • 3. Viszonylag olcsó.

A gipszvakolat kedvező tulajdonságai:

  • 1. Környezetbarát. A keverék csakis olyan összetevőket tartalmaz, amelyek nem károsak az emberi szervezetre. Ezen okok miatt is gyakran használják lakások, lakóterek, emberi tartózkodásra rendeltetett létesítmények felületkezelésére.
  • 2. Könnyű és nem zsugorodik. Száradáskor nem reped.
  • 3. Magas plaszticitás. Felvitele során nem kell rögzítőhálót használni. A keverék jó viszkózus állagú, amely magától, jól tapad bármilyen felületen.
  • 4. Hő- és hangszigetelés. Gipszvakolat őrzi, tartja a hőt az adott helyiségben.
  • 5. Gyorsaság. A teljes megszilárdulás mindössze 3 napot igényel. Csak bizonyos esetekben tolódhat ki ez a határidő – legfeljebb – 7 napra. Ha például a keveréket 2-3 rétegben hordták fel.

A PROMASTER szakembereinek csapata gyorsan, hatékonyan, szakszerűen végzi a gépi vakolást.

Szeretné tudni a munka pontos költségeit?
A szakemberein felveszik önnel a kapcsolatot 5 perce belül!