Költsègek kiszàmitàsa
mindennap 8:00-tól-20:00-ig
estrich betonozás
gépi vakolás, gépi festés
mindennap 8:00-tól-20:00-ig

Félszáraz esztrich, Budapesten és bárhol Magyarországon

Egy nap alatt tökéletes felületet, kap bármilyen végleges padlóburkolat (laminált padló, csempe, parketta, stb.) alá.

PROMASTER Kft. - gépi padló padlóöntést végez a legalacsonyabb árakon, Budapesten. Függetlenül a helyiség rendeltetésétől: lakásban, magánházban, új építkezéseken, irodákban, üzemépületekben, raktárakban és más ipari létesítményekben.


SZERKEZETILEG, TECHNOLÓGIAILAG BÁRMILYEN BONYOLULT, LÉTESÍTMÉNYEKBEN ELVÉGEZZÜK A VÁLLALT MUNKÁT


Lakásokban és magánházakban
Olyan helyiségeket vállalunk, amelyek alapterülete nem kevesebb, mint 25 m². Gyakorlatilag egész évben dolgozunk. A munkát, -1° С és + 40° С közötti hőmérsékleti tartományban végezzük.
A vakolatok csoportosítása:
Félszáraz, aljzat elválasztó hőszigetelővel
Megerősített félszáraz, földnedves aljzat
Betonacél hálóval megeerősített, mechanizált” aljzat fűtött padlóhoz
Cement-homok alapú aljzat a vízszigetelő rétegen


Kereskedelmi, ipari létesítményekben
Olyan helyiségeket vállalunk, amelyek alapterülete nem kevesebb, mint 100 m². Gyakorlatilag egész évben dolgozunk. A munkát -1 ° С és + 40 ° С közötti hőmérsékleti tartományban végezzük.
A vakolatok csoportosítása:
Félszáraz, földnedves aljzat elválasztó hőszigetelővel
Megerősített félszáraz aljzat
Betonacél-hálóval megeerősített, mechanizált” aljzat fűtött
Cement-homok alapú aljzat vízszigetelő rétegen


A munkálatok költségeinek összetevői:

A MUNKA

A berendezés, anyagok szállítása az projekhez
Az ún. csillapító szalagok felszerelése
A keverék előkészítése, majd később eljuttattatása a kialakítandó felületre
Cement-homok keverék fektetése szintező lézer vonala, a lézeres szint alá
Frissen elterített réteg felületének simítása simítóval
Tágulási és dilatációs hézagok kialakítása, tömítése
ANYAGOK

Homok (mosott tiszta, kövek nélkül)
М500 cement (keverék minősége М100)
Csillapító szalag
Szálerősítésű anyagok
Lágyító meleg padlóhoz
Üzemanyag (az esztrich keverő géphez)

A gépi padlóöntés előnyei

A kivitelezés gyorsítása A gép segítségével végzett munka magas termelékenysége (Egy csapat műszakonként akár 200 négyzetméternyi területet is beönthet.)
Tökéletesen egyenletes felület Tökéletesen egyenletes felület jön létre. A végleges padlóburkolat (laminált padló, csempe, parketta, stb.) lerakása előtt nincs szükség pótlólagos kiigazításokra.
Garancia Garantáljuk a géppel, fél szárazon, földnedvesen terített aljzat kiváló minőségét, amire három évi garanciát vállalunk. A félszáraz esztrich átlagos élettartama nem kevesebb, mint 25 év.
Gyors száradás A felhasznált vízmennyisség minimalizálása gyorsabb száradást, időmegtakarítást és keményebb aljzatot eredményez.


Az együttműködés folyamata

Telefonos
egyeztetés
Ingyenes
felmérés
Tervek
áttanulmányozása
Szakaszos
fizetés
Munkaterület
átvétel
A munkálatok befejeztével a
munkaterület teljes takarítása, rendbetétele.
A munkaterület átadása a
megrendelőnek, garanciális nyilatkozatok átadása

Félszáraz aljzatbetonozás fázisai

1. Előkészítő munka

Természetszerűleg minden felesleges dolgot kivisznek a helyiségből, eltakarítják a szemetet. A gödröket, egyenetlenségeket cementhabarccsal vagy más kézenfekvő anyaggal töltik, egyenlítik ki, majd a felületet alapozóval kezelik. Ahhoz, hogy majd az aljzat rétege egyenletesen száradjon és vízálló legyen, legalább 100 mikronos műanyag fóliát fektetnek alá. A szintek között – pótlólagos lépéshang-szigetelés érdekében – ez polietilén hablemez réteggel cserélhető.

2. A teherelosztó réteg, esztrich szintjének meghatározása

Először a nulla szintet jelölik meg a padló legmagasabb pontján. Ebből a vízszintes vonalból – és más követelményekből – kiindulva határozzák meg a teherelosztó réteg, esztrich kívánt vastagságát, magasságát, 80 mm-ig. Ezután az összes fal alján polietilén habszalagot rögzítenek. Ki kell nyúlnia valamelyest a teherelosztó réteg, esztrich legfelső szintje fölé. A keverék megkeményedése után a szalagot a esztrich szintjére vágják.

3. A keverék elkészítése

A gépesített esztrich-keveréket többnyire épületen kívül készítik. Ehhez az összetevőket egymás után, külön töltik a keverőbe. A homok először kerül a garatba, majd a szálerősítésű anyag, cement és végül vízben oldott lágyítószer. A keverés három percig tart. Ugyanakkor a levegő hőmérséklete nem lehet alacsonyabb -5 ℃ foknál. Ha a munka hideg évszakban zajlik, akkor a keverék elkészítéséhez ideiglenes, fűtött, hőszigetelt kis építményt kell összeállítani.

4. A kész keverék továbbítása

A padlóbeton elkészített keveréke kintről pneumatikus betonpumpával – betonszállító csövön keresztül – kerül közvetlenül az épület belsejébe. A hajtóerő ez estben a sűrített levegő. Annak megakadályozása érdekében, hogy a keverék szétszóródjon a helyiségben, a nagynyomású csőhöz egy speciális csappantyú van csatlakoztatva.

5. Az aljzatbeton elegyengetése, felületképzés

A nedvesített keverék elosztása a padlón manuálisan történik nagy alumínium léccel, simítóval. A szintet lézeres szintező segítségével jelölik ki. Kis helyiségekben a falak mentén két párhuzamos jelzőfény elég, nagy területeken köztes jelzőfényre is szükség van. A betonsimító alumínium lécek szokásos hossza, vagyis a befogás szélessége másfél és három méter között van. A jelzők közötti távolságnak ettől kisebbnek kell lennie. A köztük lévő területet feltöltődik a keverékkel, és a mester az alu léc húzásával, mozgatásával képez vízszintes felületet.

6. Az esztrich simítása

Két órával a terítés, kézi simítás után speciális géppel lehet simítani a félszáraz felületet. E művelet eltávolítja a legkisebb dudorokat, egyenetlenségeket is. További hidratálás nem szükséges.

7. Varratok vágása

A repedések megjelenésének elkerülése érdekében a gépesített félszáraz esztricht aljzaton, 1-2 cm mély tágulási hézagokat kell levágni. Ezt legkésőbb a mechanikus csiszolás után három órán belül meg kell tenni. Ha a tervdokumentációban nincs feltüntetve, akkor ajánlatos ajtók, oszlopok, fülkék közelében vágni e hézagokat. Nagy helyiségekben a tágulási hézagok közötti alapterületnek 15-20 négyzetmétert kell alkotni.


A kész aljzat gondozásának jellemzői

Az aljzatbeton száráradásának, keményedésének idején – bizonyos határokon belül – közvetlen napfénynek és huzatnak is ki lehet téve. Ahhoz, hogy egyenletesebben száradjon, ajánlatos egy műanyag fóliával letakarni a felületet. Ha a helyiség meleg, akkor az esztrich időnkénti mérsékelt nedvesítése a műanyag alatt segít megelőzni a repedéseket.


Mikor ajánlatos a befejező padlóburkolat fektetésére

A gépi félszáraz esztrich aljzat lehetővé teszi a befejező padlóburkolat – linóleum, laminált parketta, tömörfa parketta, PVC-padló, vinilburkolat, svédpadló, hajpadló stb. – lefektetését, lerakását akár már 5 nap elteltével. Azonban tapasztalt szakemberek szerint nem ajánlatos a sietség. Az esztrichnek először "érlelődnie" kell, hisz a beton nem azonnal, hanem 4 hét múlva szerez maximális szilárdságot. Ha az idő engedi, nem sürgős, akkor tehát jobb mégis várni, így az esztrich élettartama még hosszabb lesz.


Esztrich

Gépesített aljzatbeton esztrich padlóra az egyenletes teherbíró, szintezett felület teherelosztása és több más szempontból is szükség van, mielőtt a végső, befejező padlóburkolat rákerül. A hagyományos, folyékony cementhabarcsból készült aljzat sokáig szárad, néha egyenetlenségek és repedések jelennek meg rajta. Nehéz és időigényes technológiát jelent ez, hisz szinte minden műveletet – kivéve a keverék elkészítését homokból és cementből –manuálisan végeznek. Nagy területeken a hagyományos, nedves, erősen képlékeny aljzatbeton problémái súlyosbodnak. Alternatívája ennek – a gépesített technológiával előkészített, félszáraz, esztrich, aljzatbeton. Ezzel a módszerrel műveletek oroszlánrészét gépek, mechanizmusok végzik, ami lényegesen csökkenti a munkaerő-költségeket.

A félszáraz esztrich keveréke

A gépesített esztrich, aljzatbeton alapanyaga a cement és a homok nedvesített, félszáraz keveréke, nem a hagyományos értelemben vett habarcs. A korszerű keverékhez csupán annyi kevés vizet adnak hozzá, ami a cement hidratálásához szükséges.

A keverék elkészítéséhez használt összetevők:

  • Közepesen durva, mosott homok, legfeljebb 5 mm szemcsemérettel;
  • M-400 vagy az M-500 márkás cement;
  • Szálerősítésű anyagok;
  • Lágyítók;
  • Víz.

Félszáraz esztrich ajánlott vastagsága 50-80 mm. Vagy ettől több. Ez takarja vagy magában foglalja a kommunikációs hálózatok elemeit: víz- és fűtővezetékeket, elektromos vezetékeket, a padlófűtés rendszerelmeit stb.


A félszáraz aljzatbeton, esztrich technológiájának gépei

A félszáraz esztrich gépek igénybevételével készül. A keveréket nevezhetjük önterülő esztrichnek is. A gépeket, mechanizmusokat a keverék elkészítésére, továbbítására, simítására, csiszolására stb. használják.

A Putzmeister pneumatikus betonpumpa (Németországban gyártott) kettős munkát végez: összekeveri a leendő esztrich alkotóelemeit és a bedolgozás helyére továbbítja. Nincs szükség az építőanyagok és szerszámok kézi mozgatására. Az esztrich félszáraz keverékét erős, 5-6 cm átmérőjű gumicsöveken keresztül továbbítják. A pneumatikus betonpumpa akár 100 méteres magasságig emeli, tolja az anyagot, s ez a rendszer akkor is használható, ha munkálatokat a 30. emeleten végzik. Vízszintes irányban a sűrített levegő 180 m távolságig továbbítja a keveréket. Pneumatikus betonpumpa igénybevételével a helyiség – ahol az aljzatbetont terítik – viszonylag tiszta marad. Hisz a rendszer főbb elemeit az épületen kívül, az utcán telepítik.

A simítógépet akkor használják, amikor a keverék már a helyére került, simítóval kiegyenlítették a kialakított felületet. Betonsimító korong segítségével a tömörítés, csiszolást, üregek és kiemelkedések eltávolítását, elsimítását végzik. Ez a munka a keverék elterítése után két-három órával kezdődik. A felület egyenletes és sima lesz. Erre már lapokat, linóleumot, laminált anyagot vagy parkettát stb. helyezhetnek, további simítás, lapborítás, vagy higított, ömlesztett keverékek alkalmazása nélkül.


A gépesített technológiával készült esztrich előnyei

A gépek segítségével készülő félszáraz esztrich – egy korszerű, fejlett technológia eredménye, amely lehetővé teszi, hogy létrejöjjön egy egyenletes, szilárd, hibátlan alap végleges padlóburkolatok fektetéséhez. Vegyük sorba a fő előnyeit.

1. A cement alapú keverék gyors megszilárdulása azért következik be, mert kevés vizet tartalmaz. (Ezzel egyébként később az egész réteg is lényegesen szilárdabb.) Két óra elteltével a mester speciális lábbeliben – „nagy lapos, széles lappal„ a talpán – járhat az esztrich felületén, bedörzsölést, simítást végezve. 24 óra elteltével a víz annyira elpárolog, hogy hagyományos, szokásos lábbeliben is lehet járni a padlón. De még mindig ajánlott várni 5 napot a linóleum és a csempék lerakása előtt. Jobb, ha a parkettát és a laminált parkettát 10 nap után rakják.

2. A repedések és üregek hiánya erősíti, egyenletessé és igen tartóssá teszi az esztrichet. Amikor a víz elpárolog a hagyományos, „normál”, eredetileg sok vizet tartalmazó betonkeverékből, néha zsugorodás és repedések jelentkeznek. Száraz esztrich esetén ez a probléma kizárt, mivel minimális mennyiségű vizet tartalmaz. A - betonerősítő polipropilén szálak szintén, pótlólagosan segítik a repedések megelőzését. Keveréskor egyenletesen oszlanak el a keverékben, majd jól megerősítik, armirozzák az esztrichet.

3. A munka operativitása azzal biztosítható, hogy a technológiai folyamat nem szakad meg, folyamatos, nincs leállás, üresjárat. Egy munkanap alatt egy csapat akár 200 négyzetmétert is képes lebetonozni. Vagyis egy átlagosnál nagyobb lakásban a félszáraz esztrich egy nap alatt elkészül, míg a hagyományos „nedves” technológiával erre kell egy hét. Hisz a hagyományos módszer esetén be kell, fel kell hordani az összetevőket, megkeverni, elteríteni, várni, amíg megszárad, eltávolítani a jelzőket – és csak aztán lehet dörzsölni, csiszolni stb.

4. Sima felület jön létre, nincs szükség további szintező anyagok öntésére. Ez a felület a még nedves, félszáraz esztrich felületének simításával érhető el. Teljesen kész bármilyen végleges padlóburkolat alá.

5. A minimális a kézi munkaerő szükséglete, ami bizonyos tekintetben garancia is az esztrich kitűnő minőségére és a megvalósítás gyorsaságára. A szintezés kivételével minden művelet gépek használatával zajlik. A félszáraz keverék előállítását és továbbítását pneumatikus betonpumpa biztosítja. A végső simítás, csiszolás csiszológéppel zajlik.

6. A kültéri keverés eleve kiküszöböli a cementpor szennyezését és a nedves keverék fröccsenését a falakra, a mennyezetre. A tömlőkön keresztül már elkészített, nedvesített keverék jut az épületbe.

7. Mivel nem szivárog nedvesség az alsó emeletre, ez megmenti a felesleges konfliktusoktól a szomszédokkal, akik ritkán örülnek, ha szomszédban renoválás, építkezés zajlik. A szivárgás eleve kizárt, mivel az esztrichkeverékben a technológia minimális nedvességtartalmat igényel.


A PROMASTER Kft. gépi, gépesített esztrich betonozást vállal és végez Budapesten és az ország egész területén. Ehhez professzionális, ipari berendezéseket használunk.

Csapatunk a hét minden napján félszáraz esztrich padló terítésével foglalkozik Magyarországon!

A mesterek minimális szakmai tapasztalata 5 év!


Az Ön értékelése és visszajelzése nagyon fontos számunkra!
Rendelje meg művezetőnktől az ingyenes helyszíni felmérését.
30 perc múlva részletes árajánlatot kap!
Ingyenes konzultáció

Személyes adatait bizalmasan kezeljük.