Költsègek kiszàmitàsa
mindennap 8:00-tól-20:00-ig
gépi vakolás, gépi festés
mindennap 8:00-tól-20:00-ig

Kerítésfestés
HOMLOKZATOK
FESTÉSE
HANGÁROK, RAKTÁRAK ÉS MÁS
IPARI LÉTESÍTMÉNYEK FESTÉSE
IRODAÉPÜLETEK
FESTÉSE
FÉMSZERKEZETEK
FESTÉSE
HÁZAK
LAKÁSOK FESTÉSE

Az építkezéseken a kivitelező munkálatok befejezését jelenti a festés.
Manapság az építkezési, kivitelezési, felújítási munkálatok jelentős részén (mennyezetek, falszerkezetek, lakások falai, tetők, homlokzatok, kerítések stb.) ezt a korszerű festési technológiát alkalmazzák. Ennek előnyei mind a nagy, ipari léptékekben, mind a magánszektorban, családi építkezéseket megnyilvánulnak.

A hagyományos hengeres módszerekkel ellentétben az airless felületfestés lehetővé teszi a befejező, dekoratív bevonatok gyors és hatékony felvitelét a legbonyolultabb felületekre is. Az e célra kifejlesztett technikai eszközök tárát, feltételesen két – kézi és elektromos – csoportra osztják. Helyszíni felhasználásuk tekintetében kézi és stacionárius, helyhez kötött berendezésekről beszélhetünk. A stacionárius festési berendezésekkel nemcsak nagy felületeket, hanem bonyolult szerkezeteket, felületeket is könnyedén át lehet festeni.

A tájékozódás szakaszában az első dolog, ami foglalkoztatja a megrendelőt: az airless felületfestési technológiával végzett festés ára. Hogy továbblépjünk az ár kérdéséhez, tisztázandó, hogy tulajdonképpen mi is ez az airless felületfestési technológia, milyen berendezéseket, felszereléseket alkalmaznak e technológia szerint végzett munkában Budapesten, melyek e módszer előnyei és hátrányai stb.


Az együttműködés folyamata

Telefonos
egyeztetés
Ingyenes
felmérés
Tervek
áttanulmányozása
Szakaszos
fizetés
Munkaterület
átvétel
A munkálatok befejeztével a
munkaterület teljes takarítása, rendbetétele.
A munkaterület átadása a
megrendelőnek, garanciális nyilatkozatok átadása

A szórópisztollyal történő festés fő jellemzője egyébként is, hogy a felhordás eszköze nem érintkezik a festendő felülettel, ami már eleve kizárja a szöszök és más apróságok felkerülését a megmunkálandó felületre. Henger használatával ellentétben nem marad vakminta, látható vagy alig látható nyom, „húzási útvonal” stb.

A festékszórás – és ezen belül az airless felületfestés – egy új, de már bevált csúcstechnológiás módszer folyékony oldatok (alapozó, festék, lakk, gitt stb.) porlasztásos felvitelére, szórására a különböző felületekre (mennyezet, falak, padló, fém felületek stb. )

E technológiának számos előnye van:

 • Lényegesen növekszik a munka sebessége, ami magától értetődően magasabb termelékenységet jelent.
 • Kizárt az anyag inhomogenitásának a valószínűsége a megmunkált felszínen, a rétegek – ha kell több is – egyenletesen fedik egymást.
 • Ez a technológia lehetővé teszi a festék felvételét nehezen elérhető helyekre, mivel még a legbonyolultabb szerkezetek legrejtettebb zugaiban is behatol a festék.
 • A szerszám nem érinti a felületet, emiatt ezen nem maradhat csík, kis barázda, ecsetnyom.
 • Mivel nincs felvitelkor felesleges ködképződés, a festékanyag mennyisége jelentősen megtakarítható.
 • Mivel hozzájárul az egészségügyi és higiénés munkakörülmények javításához, ez a módszer ökológiailag környezetbarátabb, mint a többi.

Nincs abszolút tökéletes módszer. Minden eljárásnak vannak előnyei és hátrányai. A hátrányok a következők:

 • A helytelenül kiválasztott porlasztó a készüléken vagy a hibásan beállított porlasztási sebesség megfolyásokat eredményezhet.
 • Ez a módszer nem különösebben hatékony kis felületek, kis szerkezetek festésekor, mert ilyenkor romlik a felvitt hasznos festék- és lakkanyag mennyiségi aránya.
 • A gyakori színváltások esetén ugyancsak jelentkezik bizonyos veszteség.

Ha viszont szakszerűen, megfelelően használjuk a berendezést, eleve kizárhatjuk a hiányosságokat, vagy – a legrosszabb esetben is – teljesen láthatatlanná tehetjük a következményeket.

Az airless felületfestés egy korszerű festési módszer, amely speciális, nagynyomású berendezéseket igényel.

A berendezés fontosabb alkotóelemei:

 • Kompresszor, amely 500 atm nyomást képes létrehozni.
 • Nagynyomású tömlők
 • Porlasztó
 • Légtelen festékfúvóka

A rendszer működési elve nagyon egyszerű, mert egy közönséges motorral hajtott kompresszorra épül, amely magas nyomást generál.
Egy speciális nagynyomású tömlőn keresztül jut a festék a porlasztóhoz, amelyben apró, mikroszkopikus részecskékre zúzódik. A magas nyomás az anyagot a festendő felületre lövelli, a mikroszkopikus cseppek finoman, egyenletesen terülnek, sima, egyenletes felületet alkotnak.

A munka fázisai a következőek:

 • A helyiség, a felületek előkészítése. Speciális fóliával, maszkolószalaggal kell leragasztani azokat a helyeket, tárgyakat, amelyek nem esnek a festés alá.
 • A portalanítás – a következő kötelező lépés, mert ettől sokban függ a felviendő anyag, festék tapadása, tartása.
 • Fontos mozzanat a felületi alapozás. Az antiszeptikus tulajdonságokkal (is) rendelkező alapozó egyben kötő komponens is, amely nagyfokú tapadást és egyenletes festékréteget, felületet eredményez.
 • A következő szakasz: a látható egyenetlenségek kiiktatása.
 • Igen fontos mozzanat: az első egyenletes festékréteg felvitele az airless festési módszerrel.
 • A szakértők javaslata szerint – az anyag alkalmazásának utolsó szakasza előtt – ajánlatos az ismételt leellenőrzése annak, hogy nem maradtak-e apró egyenetlenségek.
 • Az utolsó szakasz – a második festés, ami már garantálja kiváló felületet, eredményt.

Bárki, aki nexusba kerül e szolgáltatással, joggal érdeklődik az airless módszerrel történő festés ára iránt. Erre a kérdésre hiteles választ csakis az Önök hívására kiérkező szakember tud adni. Sok a helyben tisztázandó előfeltétel, részletkérdés: a falak, mennyezetek, homlokzatok stb. megmunkálásának, airless festésének ára, mennyi időt vesz igénybe a munka, stb. Mindez szakembereink kompetenciája.

Biztosan állíthatjuk, hogy az aitless festés árára befolyással van az elvégzendő munka léptéke, nagysága, a festendő felület állapota, a felhasználandó festék és más anyag.

Különféle festési munkálatokhoz lehetőség van az optimális egység kiválasztására. A különböző területeken történő munkához – például nagyobb vagy ellenkező esetben: kisebb felületekhez – optimálisan ki lehet választani a leginkább megfelelő berendezéseket. Példának okáért a kisebb és közepes léptékű munkálatokhoz alkalmazható a Magnum X5 vagy XR9, amelyeket olaj, latex, vízbázisú festékek, pácok, lakkok permetezésére terveztek.

A Magnum ProX7 festési berendezést a leggyakrabban az iparban használják, beltéri és kültéri munkákhoz. A GracoUltraMaxII 1095 készülékeket univerzálisnak tekintik. Nagy üzemi nyomással, percenként 4 liter olyan folyékony anyagokat permetezhetnek ki, mint például az alapozók, zománcok, emulziók, lakkok, poliuretán vegyületek és még sok más különféle festékek.

A légtelen felületfestés – a legtöbb esetben – igen gazdaságos, a legújabb, a leginkább megfelelő festési módszer.


Az Ön értékelése és visszajelzése nagyon fontos számunkra!
Rendelje meg művezetőnktől az ingyenes helyszíni felmérését.
30 perc múlva részletes árajánlatot kap!
Ingyenes konzultáció

Személyes adatait bizalmasan kezeljük.